23
жовтня
2009

Більше споживайте свіжозвареної цукрової кукурудзи!!!

       Цукрова кукурудза дуже цінна овочева культура. По утриманні сухої речовини, вуглеводів, жиру, калорійності, смаковим якостям та поживністю зерна як в молочно-восковій стиглості вона перевищує всі широко поширені овочеві культури. Білок цукрової кукурудзи утримує в значній кількості такі незамінні для організму людини амінокислоти, як лізин і триптофан.

      Дослідами установлено, що в 1кг.зерна цукрової кукурудзи технічної (молочно-воскової стиглості утримується протєіну до 25 г., масла до 8 г., вуглеводів до 135 г., фосфору до 775 г, кальцію до 60 мг., заліза до 3,2 мг. Крім того вона тримає велику кількість таких вітамінів, як тіамін(вітамін В1)до 100 мг., ніацин (вітамін РР.)-11 мг., рибофлавін (вітамін В2)-0,76 мг., каротин і др. При консервуванні зерна кількість вітамінів майже повністю зберігається.

       Качани цукрової кукурудзи в технічній стиглості зерна, яка наступає через 24-26 днів після цвітіння жіночих суцвіть, слід використовувати для одержання свіжезваренної, консервиванної та замороженої кукурудзи.

 

Бєліков Євгеній Ілліч, науковець, замісник директора Синельниківської дослідної станції ІЗГ УААН

повернутися

Зателефонуйте мені!