- Сорт ярого ріпаку Микитинецький. 
- Оригінатор - Інститут хрестоцвітих культур м.Івано-Франківськ 
- Занесений до реєстру сортів рослин України з 1997 року і дозволений для вирощування без обмежень. 
- Районований по зонах Степу і Лісостепу. 
- Якість насіння: 
- Маса 1000 семян – 3,8 - 4,2г. 
- Вміст: - ерукової кислоти в насінні – 1,2%; 
-          - глюкозинолатів – 0,7%; 
-          - олії – 37-41,8%; 
-          - білку – 22,8%. 
- Вихід олії 505-506 кг/га. 
- Апробаційні властивості 
- Кущ напівзамкнутий, діаметр стебла 0,5-2 мм. 
- Без антоціану. 
- Листки широко ланцетні, гладкі, розміщення на рослині чергове; прикореневі без опушення, ліроподібні, перисторозсічені. 
- Плід – середньо-притиснутий стручок без антоціану, кількість їх на 1 рослині досягає 300-400 шт., до 30 насінин в стручку. 
- Насіння темно-буре, округле. 
- Суцвіття – видовжена рихла китиця. 
- Квітка лимонно-жовтого кольору.
Господарсько-цінні властивості: зерно-кормового напрямку використання Вегетаційний період 100 днів. Стійкість до вилягання – 4,9, до обсипання 4, до засухи – 4,1 бала.Середньо стійкий до шкідників і хвороб: ураженість переоноспорозом 14,5%, ріпаковим квіткоїдом – 7,4%.
Потенціал врожайності 25-28 ц/га. У виробничих посівах середня врожайність – 15-20 ц/га.
Строки висіву – перша-друга декада квітня.
Норма висіву – 6-8 кг/га.