28
травня
2013

Мікродобрива та біопрепарати від ТОВ «Мінераліс Україна» - нанотехнології для стабільних врожаїв!

      Сьогодні кожен аграрій знає, що для покращення росту та розвитку рослин, які вирощуються в його господарстві, разом з основним удобренням важливе значення має внесення мікродобрив які містять мікроелементи. В Супермаркеті Насіння Польових Культур, можна придбати мікродобрива від різних виробників. Їх важливість і вплив на біохімічні процеси в рослинах дуже важливий. Нестача будь-якого з мікроелементів може призвести до зниження кількісних та якісних показників майбутнього урожаю. Без мікроелементів принципово неможливе повноцінне засвоєння основних добриврослинами. Також відомо, що окремі рослини мають підвищену потребу у певних мікроелементах. Наприклад, пшениця та ячмінь - в міді (Cu), кукурудза - в цинку (Zn), буряки та ріпаки - в борі (В),соя – в кобальті (Co) та молібдені (Mo) і т. д.. Велике значення має той факт чи доступні вони рослині та як швидко рослина може їх ввібрати.

 

При "Супермаркеті Насіння Польових Культур" відкривається відділ Добрив. Де ми  знайомимо наших клієнтів із вітчизняним виробником мікродобрив, що використовує у виробничому процесі нанотехнології – компанією ТОВ «Мінераліс Україна».

Останніми роками нанотехнології активно впроваджуються у різні сфери сільськогосподарського виробництва розвинених країн світу – США, Ізраїлю, Німеччини, Великобританії та інших. Найбільш перспективним напрямком впровадження нанотехнологій в цих країнах є розробка нових мікродобрив, регуляторів росту рослин,пестицидів та ін. Досліди багатьох вітчизняних та європейських вчених неодноразово доводили, що використання в рослинництві мікродобрив вироблених з використанням нанотехнологій, забезпечує значне підвищення стресостійкості та імунітету рослин і значно збільшує врожайність технічних та продовольчих культур.

Саме тому, на виробничих потужностях ТОВ «Мінераліс Україна», впроваджена інноваційна плазменно-імпульсна технологія отримання надчистих карбоксилатів основних кислот біогенних металів: цинку, магнію, марганцю, заліза, кобальту та молібдену та ін., які є основними складовими мікродобрив Мікро-Мінераліс та Нано-Мінераліс.

Інноваційне підприємство з виробництва рідких полімікродобрив ТОВ «Мінераліс Україна» було створено у 2012 р. Спеціалізацією нашого підприємства є виробництво рідких спеціалізованих полімікродобрив та біопрепаратів із застосуванням новітніх нанотехнологій для українських сільгоспвиробників, які можуть застосовуватися на польових, овочевих (відкритого та закритого ґрунту) та плодово-ягідних культурах. Використовувана нами інноваційна плазменно-імпульсна технологія дозволяє виготовляти мікродобрива та біопрепарати, які містять різноманітні хімічні елементи та сполуки, які є найбільш природними та легко і швидко засвоюються рослинами. Вони дають змогу регулювати життєво важливі процеси в рослинах, мобілізують їх потенційні можливості, котрі генетично закладенні в них.

ТОВ «Мінераліс Україна» пропонує сільгоспвиробникам полімікродобрива Мікро-Мінераліс та Нано-Мінераліс хелатуючим агентом в яких виступають природні двох-трьохосновні карбонові кислоти стабілізовані азотом. В результаті взаємодії вищеназваних кислот з іонами металів утворюються амонійно-карбоксилатні комплексони.

Синтез таких хімічних сполук за допомогою класичних хімічних реакцій є або взагалі неможливим, або проблематичним та високозатратним. Інноваційна технологія виробництва мікродобрив ТОВ «МінералісУкраїна» дає змогу отримати такі хімічні сполуки та виготовити мікродобрива найвищої якості.

Основні переваги препаратів ТОВ «Мінераліс Україна»:

  1. Карбоксилатні комплексони утворюють стійкі комплекси з широким діапазоном рH, що дозволяє використовувати наші мікродобрива в різноманітних розчинах від кислих до лужних.

  2. Інноваційна технологія виробництва мікродобрив ТОВ «Мінераліс Україна» дозволяє отримувати та поєднувати з природними карбоновими кислотами, надчисті наночастки металів. Розмір молекули амонійно-карбоксилатного комплексону дозволяє транспортувати іони металів безпосередньо в саму рослину через продихові клітини.

  3. Будучи природними кислотами карбоксилати, при потраплянні в рослину, відразу беруть участь в гліоксилатному циклі (цикл Кребса), не витрачаючи зайвої енергію на поглинання іонів металу.

  4. Використовувана нами інноваційна технологія забезпечує високу селективність приєднання катіонів, як металів та і не металів.

  5. Висока економічна ефективність при порівняно низькій нормі витрати мікродобрив.

  6. Екологічна безпечність та оптимальний склад наших мікродобрив дозволяє їх використання в будь-яких технологіях вирощування сільськогосподарських культур.

Розроблені компанією ТОВ «Мінераліс Україна» мікродобрива містять мікро- та макроелементи, які виготовлені за новітніми технологіями з найвищою хімічною чистотою та фізіологічною активністю. Вони беруть участь у процесах переносу електронів, посилюють дію ферментів, перетворюють нітрати в амонійний азот, інтенсифікують дихання клітин, фотосинтез, синтез ферментів та амінокислот, вуглеводний і азотний обмін, і як наслідок безпосередньо впливають на мінеральне живлення рослин.

Наша продукція пройшла польові випробовування на території Національного наукового центру «Інституту механізації та електрифікації сільського господарства НААНУ», де показала себе на досить високому рівні.

В результаті досліджень встановлено високу ефективність мікродобрива Мікро-Мінераліс, РК при використанні його для обробки насіння та по вегетації зернових культур. Позакореневе підживлення буряків цукрових препаратом Мікро-Мінераліс, РК позитивно вплинуло на цукристість в коренеплодах. Так, вміст цукру набув максимального його значення і становив 17 %, що на 2,4 % перевищувало контроль (14,6%). Приріст озимого ріпаку за умов триразового застосування мікродобрива досяг показника при нормі витрати препарату 1,0 л/га – 4,7 ц/га, а 1,5 л/га – 6,4 ц/га. За таких же умов приріст урожаю насіння соняшнику становив 3,8-5,0 ц/га.

Сільгоспвиробники Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Черкаської, Вінницької, Полтавської, Львівської, Волинської областей та АР Крим, які використовували нашу продукцію на своїх полях у 2012 р., схвально про неї відгукуються. Найбільше позитивних відгуків отримали наші мікродобрива Нано-Мінераліс та Мікро-Мінераліс, інокулянт для сої+ME «Біо-Мінераліс», біополімерний прилипач для ЗЗР «ТестаЛип», та склеювач стручків та бобів «ТестаРапс».

Перелік продукції ТОВ «Мінераліс Україна» дуже різноманітний. Ми виробляємо низку спеціалізованих мікродобрив для застосування на всіх найпоширеніших зернових, технічних, плодово-ягідних та овочевих культурах, маємо широкий перелік моно продуктів та біопрепаратів.

Мікро-Мінераліс - це рідке комплексне полімікродобриво, яке містить амонійно-карбокселатні комплексони Mo, Mg, Mn, Cu, Co, Fe, Zn, B,I, К, Р,N, що забезпечує суттєвий приріст урожаю та підвищує показники якості при позакореневому (листковому) підживлені, зернових, технічних, бобових, та овочевих культур з нормою витрати 1,0 – 1,5 л/га.

Основні особливості полімікродобрива Мікро-Мінераліс:

  • Завдяки новітній технології виробництва, мікро- та макро- елементи, які входять до складу Мікро-Мінераліс, суттєво прискорюють ферментні реакції, пожвавлюють обмін речовин, покращують інтенсивність дихання та біо і фотосинтез

  • Поверхневий електричний заряд активних частинок металів забезпечує відмінне прилипання до поверхонь і швидке проникнення їх у клітини рослин

  • Позакоренева обробка мікродобривом Мікро-Мінераліс підвищує морозостійкість та зимостійкість рослин, стимулює їх ріст та розвиток, посилює резистентність та стресостійкість, збільшує урожайність та якість отриманої продукції

  • До складу мікродобрива Мікро-Мінераліс входить комплекс мікроелементів без сторонніх домішок, які не створюють фітотоксичного впливу на рослину та повністю нею засвоюються.

  • Позакоренева обробка мікродобривом Мікро-Мінераліс забезпечить збалансоване живлення рослини та зменшить наслідки пестицидного стресу.

Нано-Мінераліс- це рідке комплексне полімікродобриво, яке містить нанокарбоксилати Cu, Zn, Mg, Mn, Co, Mo, Fe, Se, Ge і застосовується для передпосівної обробки насіння зернових, технічних, бобових та овочевих культур з нормою витрати 0,05 – 0,3 л/т, та позакореневого (листкового) підживлення зернових, технічних, бобових, та овочевих культур з нормою витрати 0,05 – 0,1 л/га. Сприяє росту і розвитку кореневої системи та вегетативних органів рослини, відмінний антистресант, має ріст регулюючі властивості підсилює дію пестицидів та агрохімікатів.

Основні особливості полімікродобрива Нано-Мінераліс:

  • Поверхневий електричний заряд активних частинок металів забезпечує відмінне прилипання до поверхонь і швидке проникнення їх у клітини рослин

  • Органічна основа препарату Нано-Мінераліс забезпечує ефективне транспортування активних частинок металів та сприяє швидкому акумулюванню енергії росту у рослині

  • До складу мікродобрива Нано-Мінераліс входить комплекс мікроелементів без сторонніх домішок, які не створюють фітотоксичного впливу на рослини та повністю нею засвоюються.

  • Обробка насіння мікродобривом Нано-Мінераліс забезпечує відмінний стартовий розвиток рослини, підвищує її стресостійкість та імунітет.

  • Позакоренева обробка мікродобривом Нано-Мінераліс забезпечить збалансоване живлення рослини, впорається із наслідками кліматичного та пестицидного стресу, сприятиме отриманню високих врожаїв з відмінними якісними характеристиками.

Інокулянт для сої+МЕ «Біомінераліс» - це інноваційне біологічне добриво, діючою речовиною якого є живі бактерії Rhizobium japonicum, (титр 1х107 -1х1010) активовані нанокарбоксилатами Со, Мо, Mg. Призначеннням якого є передпосівна обробка насіння сої з нормою витрати 1,5 л/т. Завдяки новітній формуляції добриво значно підвищує урожайність, сприяє кращому поглинанню макро- та мікроелементів з ґрунту, позитивно впливає на врожай наступних культур у сівозміні, насичує ґрунт бульбочковими бактеріями, специфічними лише для сої та необхідними для її повноцінного росту та розвитку, поліпшує якість вирощеної продукції.

ТестаЛип – прилипач для пестицидів та агрохімікатів створений шляхом поєднання біополімерів та ПАВ. Застосування ТестаЛип покращує дію хімічних і біологічних засобів захисту рослин, зменшує їх втрати від випаровування та стікання. Препарат ТестаЛип містить у своєму складі піногасник, який унеможливлює утворення занадто великого об’єму піни, яка може утворитися під час заправки робочої суміші в обприскувач.

ТестаРапс – біополімер, який запобігає розтріскуванню стручків і бобів та характеризується стабільністю і забезпечує ефективну дію. Сприяє повному дозріванню та збереженню врожаю завдяки полімерній плівці, яку він утворює.

Основними перевагами продукту є:

  • При попаданні робочого розчину на оброблювані рослини, відразу після висихання, створює на їх поверхні ефективну полімерну плівку з сітчастою структурою.

  • Можлива авіаобробка посівів.

  • Створює полімерну плівку без сонячного світла, що дає можливість застосовувати препарат в сонячну і хмарну погоду.

  • Характеризується стабільністю і забезпечує ефективну дію.

  • Стійкий до високих температур і працює в діапазоні від + 5˚С до + 70˚С.

  • Можливість використання післяжнивних решток на корм тваринам.


У 2013 р. ТОВ "Супермаркет Насіння Польових Культур" готовий запропонувати агровиробникам нові продукти від "Мінераліс Україна", це біоінсектицид «Скарадо-М». Це нове слово у біозахисті рослин від листогризучих та лускокрилих шкідників на овочевих культурах та плодово-ягідних насадженнях. Препарат безпечний для навколишнього середовища та людей, не викликає резистентності у шкідників, можливий обробіток в любій фазі розвитку культур, забезпечує знищення личинок різного віку та гусені, більшості видів лускокрилих та листогризучих шкідників.

Під час випробувань зарекомендував себе виключно з позитивної сторони. Дослідження проводились на картоплі, проти личинок колорадського жука. При нормі витрати препарату «Скарадо-М» 30 г на 1 сотку, чисельність личинок колорадського жука зменшилася у сім разів, порівняно з контролем.

Ми сподіваємося, що ТОВ «Мінераліс Україна» й надалі продовжуватиме роботу з розробки нових та удосконаленню існуючих мікродобрив та біопрепаратів для вітчизняних сільгоспвиробників, які будуть нам запропоновані найближчим часом.

повернутися

Зателефонуйте мені!