18
вересня
2013

Авалювання векселів Агро

     Отримання великих врожаїв в наш час залежить від багатьох факторів. Придбати якісне насіння, подбати про зазоби захисту, добрива і мікродобрива, спланувати польові роботи і витрати пов'язані з ними – це всього частина питань, з якими постійно стикаються аграрії. Однак, інколи виникають непередбачувані обставини. Малі врожаї через несприятливі погодні умови, низькі закупівельні ціни на сільськогосподарську продукцію, збільшення посівних площ і, як наслідок, нестача обігових коштів для забезпечення наступної посівної,– лише деякі з тих проблеми, що змушують господарства шукати джерела для залучення додаткових коштів. Розмір кредитної ставки в 20% річних і більше може стати різницею між вдалим і збитковим роком для будь-кого.

     Господарствам, які прагнуть мінімізувати економічні ризики і шукають шляхи залучення додаткових засобів для придбання насіння і засобів захисту рослин, ТОВ "Супермаркет Насіння Польових Культур" спільно з ПАТ "Кредобанк" пропонують систему авалювання векселів Агро.

     Головні переваги авалювання векселів:

  • вартість користування банківською послугою авалювання векселя для клієнта є значно нижчою, ніж проценти по кредиту;

  • розрахунки векселями дають можливість платникові за векселем отримати відстрочку платежу за поставлені товари;

  • аваль банку дає отримувачу платежу за векселем гарантію сплати по даному векселю у визначений строк;

  • можливість для клієнта провести розрахунки за товар, не вилучаючи власні кошти з обороту.

 Ціль

 Купівля засобів захисту, мікродобрив та насіння

 Сума ліміту авалювання векселів

 До 20% від розміру вартості сільськогосподарського циклу

 Термін дії ліміту авалювання

 До 12 місяців

 Валюта

 UAH

 Погашення

 Оплата за векселем здійснюється до строку зазначеного на окремому векселі

 Забезпечення кредиту

 Ліквідне рухоме та нерухоме майно

 Комісія за взяття зобов'язань за лімітом авалювання векселів

 0,5% від суми ліміту авалювання (ліміт діє 12 місяців)

 Комісія за авалювання окремого векселя

 До 6 міс. – 3% від суми векселя

 6-12 міс. – 4% від суми векселя

     На практиці це виглядає наступним чином:

1. Фермер чи представник господарства звертається до працівників ТОВ "Супермаркету Насіння Польових Культур" з якими вирішує і визначається з необхідним обсягом насіннєвого матеріалу, засобів захисту і мікродобрив.

2. Наступний крок – надаєти в найближче відділення ПАТ "Кредобанк" потрібні документи, після чого отримуєте вексель на купівлю ззр, насіння і мікродобрив в ТОВ "СНПК". Розмір векселю обмежений 20% від загального розміру витрат сільськогосподарського циклу. Наприклад, якщо в господарства 300 гектарів і середні витрати на обробіток 1 га становлять 4000 гривень – це означає що в сезон господарству потрібно 1 200 000 гривень. Відповідно, розмір виписаних векселів становитиме 240 тисяч гривень (20% від загальної суми).

3. Господарство отримує насіння, ЗЗР і мікродобрива в ТОВ "СНПК" по рахунках виписуючи векселі на відповідну суму кожен раз коли виникає потреба, при цьому обмеження – 240 тисяч сумарного розміру векселів.

4. Розрахунок з ТОВ "СНПК" проводиться не пізніше як через 1 рік з часу отримання векселя, що дозволяє розраховуватись з нового врожаю. Розмір комісії становить 4% від загальної суми векселя на рік. В нашому прикладі це становитиме 249 600 гривень (240 тисяч + 4%). Очевидно, що данна схема значно вигидніша ніж банківський кредит і дозволяє вирішити проблему нестачі оборотних коштів при мінімальній відсотковій ставці.

Додаткова інформація по питаннях векселювання за телефоном:

067-430-56-28, (0432) 51-35-54 Сергій Нагорняк.

повернутися

Зателефонуйте мені!