1
жовтня
2013

Порада від Мінераліс Україна

      Ріпак відноситься до рослин, які вимагають для свого росту і розвитку відносно багато бору. Цей мікроелемент відіграє важливу роль у біології запліднення та підвищує еластичність тканин, внаслідок чого знижується загроза розтріскування стебел та кореневої шийки при морозі і сильному рості . Крім  того, він сприяє приросту коренів, що позитивно впливає на відновлення росту навесні.

      Близько 25% бору озимий ріпак поглинає  восени, а решту – навесні. При дефіциті бору рослини ріпаку із запізненням виходять із фази розетки, в них уповільнюється ріст, молоді  листки набувають світлішого забарвлення, а краї листових пластинок скручуються донизу. На старих листках спостерігається забарвлення червоного та фіолетового кольору. При розрізуванні кореня помітна тріщина бурого кольору, яка пізніше може загнивати.

      При нестачі бору фахівці ТОВ "Мінераліс Україна" рекомендують вносити "Мікро-Мінераліс (Бор)" , як позакореневе підживлення в фазу 4-6 листків з нормою витрати 1-1,5 л / га, зазвичай в суміші з хімічними засобами захисту рослин та іншими рідкими добривами. "Мікро-Мінераліс  (Бор)", крім бору, містить: (марганець, магній, мідь, цинк та азот).

      Так як засвоюваність бору з грунту часто обмежена, його слід вносити, по можливості, як листове добриво. Оскільки бор не накопичується в рослині, листкове підживлення потрібно проводити  кілька разів.

Науковий співробітник, агроном

Олександр Яковенко тел. (067) 431-53-13

повернутися

Зателефонуйте мені!